fbpx
/
1,680 Views2
проограмма тренировок или питания

Зупинити переїдання, змінити харчову поведінку завдяки роботі із коучем зі здоровʼя, дієтологом, як це працює?

З коучем зі здоровʼя ви сформуєте мету та розробите план її досягнення. Наприклад, позбутися переїдань, змінити харчові звички, налагодити відносини із їжею, схуднути безпечно для ментального здоровʼя.

Чому робота із мисленням так важлива для змін харчування та звичок?

Наші думки, упрередження, вірування керують нашою поведінкою. Якщо ви не вмієте керувати своїми думками, не пропрацювали те, що керує підсвідомо вашими діями, то змінити поведінку, харчування буде дуже важко. Ви будете ходити по колу оскільки не вирішили основну проблему – сприйняття їжі та свого тіла.

Ви можете роками боротися із переїданнями, працюючи із поверхневими причинами. Щоб зупинити переїдання, наприклад, потрібно розуміти механіку їх винекнення саме у вас, що їх провокує і які інструменти роботи із ними підходять саме вам. І тут завжди йдеться мова НЕ про їжу чи бажання їсти певні продукти, а про те, як ви вмієте регулювати свою нервову систему.

Приведу приклад. Ви пішли на зустріч і відчули, що інші люди вам приділили менше уваги чи спілкування було не таким, як ви уявляли. Коли ви прийшли додому, то відчули, що ви “недостатньо розумні, гарні, кмітливі….”. Тобто прийшло відчуття недостатності. В цей момент першою реакцією може бути “заїсти” ці неприємні емоції. Після переїдання ви можете відчувати почуття провини, ненависть до себе і бажання змінити все. Часто – це змінити харчування, сісти на дієту. Проте це не вирішує головну проблему, яка викликає переїдання – сприйняття себе, самооцінка, самоцінність. Зупинити переїдання можна виключно працюючи із головною причиною, а харчування це лише компенсаторний інструмент для регулювання нервової системи. Харчування налагодити після вирішення головної причини буде дуже легко.

При цьому потрібно обирати коуча, дієтолога, який вміє дивитися те, що не на поверхні, розумітися на харчовій поведінці та психології людей, володіти коучинговими техніками. Ми радимо нашу дієтологиню з вищою освітою, сертифікованого за стандартами США коуча із харчування та здоровʼя – Юлію Василенко. 

2 comments In This Topic: