fbpx
/
888 Views0
как быть полным энергии

Як завжди бути в ресурсі і повними сил? Це один з популярних запитів.

Найчастіше ми думаємо так:

  • на цьому тижні попрацюю до упору, а потім же у відпустку і там відпочину
  • Зараз зроблю, а висплюся на вихідних
  • ще так пару місяців, а потім стане легше, тому, що …

Це так не працює. Щоб бути в ресурсі потрібно відпочивати 1-2 години в день, кожен (!) день.

Кожен день без 1-2-годинного відпочинку – це втома, яку потім потрібно буде дуже довго прибирати. Тиждень відпустки не допоможе. Після неї ще сильніше буде опір роботі. Якщо в такому режимі жити місяць і більше – настає депресія, вигоряння. Це стану з яких довго і складно виходити, часто навіть за допомогою препаратів.

Тому якщо немає сил і натхнення щось робити, потрібно спочатку відпочити.

Відпочивати – це без перегляду серіалів і навіть читання, це побути з собою в тиші, на природі, зустрітися з приємними людьми. Тоді, коли мозок не обробляє нескінченно інформацію, відпочиває від аналізу подій і ситуацій.

Те, що буде допомагати вам – індивідуально. Для цього запитайте себе: Що конкретно потрібно мені зараз, щоб відновитися і більше таке не повторилося? Тут важливо дозволяти собі найсміливіші припущення, без «але …» і обмежень. Те, що працює і допомагає іншим може взагалі вам не підходити.

Вигорання – часта проблема, з якою до мене звертаються клієнти. Багато хто не вміють відпочивати по-справжньому, хоча це здається простим заняттям. Головне слухати себе і пам’ятати, що ми не можемо існувати без відпочинку. Відпочинок – це важлива складова якісного життя, – каже Юлія Василенко, Health Coach.